Toepassingen van een 3d printer

De technologie is de afgelopen tientallen jaren in een stroomversnelling gekomen. Dat heeft met name betrekking op de nieuwe digitale wereld. Men gebruikt de hele dag door allerlei nieuwe digitale kanalen om bijvoorbeeld te communiceren met elkaar.

Ook in het bedrijfsleven is er een hoop veranderd. Bedrijven zijn bezig om zoveel mogelijk te digitaliseren en te automatiseren. Het gebruik van bijvoorbeeld papier moet zo veel mogelijk beperkt worden, zeker met het oog op het milieu.

Eén van de nieuwe ontwikkelingen is de 3d printer. De ontwikkelingen van de 3d printer zijn al in 1986 begonnen, maar de laatste jaren is ook dit in een stroomversnelling terecht gekomen.

Hedendaags zijn de toepassingen van een 3d printer eindeloos. Het gebruik van een 3d printer is in feite te verdelen in zakelijke gebruikers en consumenten.

Zakelijke gebruikers

Bedrijven maken graag gebruik van de nieuwe mogelijkheden die een 3d printer biedt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een prototype zelf te ontwikkelen, met behulp van de 3d printer. Ook kunnen bepaalde objecten zelf gefabriceerd worden. Dat scheelt voor een bedrijf veel tijd en geld. Men kan sneller handelen en kan de productie afstemmen op de vraag naar het object.

Consument

Ook consumenten gaan steeds vaker gebruik maken van een 3d printer. Dat is met name hobbymatig. Gezien de dalende prijzen van de 3d printers is de verwachting dat dit in de toekomst alleen maar gaat stijgen.

Wil je als consument gedetailleerde objecten printen? Gebruik dan zeker PLA als filament. PLA is één van de beste filamenten die je tegenwoordig kan gebruiken. Je kan veel detail toevoegen aan je objecten en je hebt geen verwarmd printbed nodig. Hierdoor is PLA uiterst geschikt voor jou als consument. Op het internet kan je overigens gemakkelijk een PLA filament bestellen. Veel succes en plezier met je 3d printer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *