Ben je van plan om een website op te zetten? In dat geval is het allereerst zaak om een creatieve domeinnaam te vinden. Doordat het aantal websites in de afgelopen jaren sterk is toegenomen, neemt de beschikbaarheid van domeinnamen juist af. De meest generieke domeinnamen zijn vaak al jaren geleden geregistreerd en worden tegenwoordig voor hoge prijzen verhandeld. Verstandiger is het daarom om op zoek te gaan naar een creatieve oplossing, waarmee je alsnog de lading van een website kunt dekken. Het is belangrijk dat een bezoeker bij het zien van de domeinnaam weet, wat hij of zij van je website mag verwachten. Is het een persoonlijke blog? Of gaat het om een bedrijfswebsite? Enzovoorts.

 

Het gebruik van een streepje in de domeinnaam

Een van de manieren om een gewenste domeinnaam in een iets andere vorm te kunnen registreren, is het gebruik van een streepje in de domeinnaam. Gebruik nooit meer streepjes dan hoogstnoodzakelijk is! Vaak hebben de streepjes een negatieve invloed op de ranking van de domeinnaam in de zoekmachine. Daarbij kan een te lange domeinnaam lastig te onthouden zijn voor bezoekers. Zij zullen je website daardoor minder snel met anderen delen. Kijk hier om direct te controleren of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.

 

Wees creatief met het bedenken van een naam

Wanneer je een persoonlijke blog op wilt zetten, is het belangrijk om je creativiteit z’n gang te laten gaan. Bedenk een leuke naam, die past bij de informatie die je op de blog wilt delen! Denk bijvoorbeeld aan iets als “By Max”, “By Lotte”, enzovoorts. Een domeinnaam als “max.nl” is vaak al bezet, terwijl “bymax.nl” nog wel beschikbaar kan zijn. Daarbij creëer je op deze manier een soort merknaam voor je blog, waar anderen je aan zullen herkennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *