Als je een ondernemer bent zul je vaak outside the box moeten denken. Zo kun je groei en succes realiseren, door te gaan waar anderen achterblijven. Eén aspect wat hierbij goed op aansluit is het zo flexibel mogelijk zijn. We zien dat steeds meer ondernemers dit begrip van flexibiliteit naar een geheel nieuw level tillen.

Hoe? We leggen het je uit aan de hand van drie belangrijke nieuwe denkwijzen betreffende het ondernemerschap.

Werken zonder vast kantoor

Wie zegt dat je elke dag op een vaste stek moet zijn om jouw werk te kunnen verrichten? Inderdaad, niemand! Waarom zou je een vaste huur betalen en aan lange contracten vast zitten als je geen werkplek nodig hebt om jouw diensten te verrichten?

Steeds meer digitale ondernemers kiezen er dan ook voor om te kiezen voor een flexibele werkplek, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een shared office of een cowork spot. Zo ben je niet gebonden aan een vast kantoor en kun je gaan en staan waar je wilt.

Werken vanuit de cloud

Wie maakt er nou nog gebruik van fysieke dataopslag in 2018? De flexibele ondernemer in ieder geval niet. Deze doet alles vanuit de cloud en werkt zo veiliger en efficiënter. Ook veel zakelijke instellingen kiezen steeds meer voor werken vanuit de cloud. Met diensten zoals Dropbox Business is dit een fluitje van een cent. Zeg maar vaarwel tegen je harde schijf!

Werken zonder werknemers

Ook steeds meer ondernemers maken gebruik van andere zzp-ers en freelancers. Waarom zou je je immers binden aan vaste contracten en lastige werknemers? Wees flexibel en wees open. Maak dus gebruik van diensten zoals Fiverr en ook LinkedIn om freelancers te vinden die aansluiten op jouw needs.

Door deze nieuwe mindset te adopteren kun jij als ondernemer de volgende stap zetten en ook flexibel worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *