Webshop eigenaren zijn doorlopend op zoek naar manieren om meer omzet te verkrijgen uit hun winkel. Er zijn talloze bewezen mogelijkheden om bezoekers meer te laten kopen. In dit artikel lees je vier tips die zorgen voor een hogere omzet.

Tip 1: Gebruik de juiste bestelknop

Er zijn diverse onderzoeken geweest die door A/B testen hebben kunnen vaststellen dat er weldegelijk meer verkocht wordt door de bestelknop te veranderen.  Waar men jaren geleden dacht dat een groene knop aanspoort tot bestellen is de laatste jaren gebleken dat een oranje bestel button leidt tot de meeste aankopen. Zelfs grote webwinkels zoals Coolblue doen dit nog fout en zouden hun omzet hiermee kunnen verhogen.

Tip 2: Zet Google AdWords in voor meer bezoekers

Als je bezoekers iets wilt laten kopen dan heb je wel bezoekers nodig. Een goede, winstgevende AdWords campagne maak je niet in een middagje. Je hebt kennis nodig en de juiste tools om te bepalen op welke woorden je gaat adverteren. Ook moet je goed instellen wie de advertentie te zien krijgt en welke advertentietekst goed presteert. Hiervoor kun je het best een Google AdWords expert inschakelen. Die zorgt ervoor dat er een perfecte campagne wordt ingezet en dat de baten groter zijn dan de kosten.

Tip 3: Geef de bezoekers aantrekkelijke combinatiekorting

Als een bezoeker eenmaal een bestelling wil plaatsen doet zich een mooie kans voor. Namelijk de kans om deze klant meer te laten kopen dan wat er nu in zijn winkelmandje zit. Gebruik dit moment om de klant een extra product aan te bieden (eventueel gericht op zijn huidige bestelling) en geef hem in ruil daarvoor een korting of een andere beloning, zoals gratis verzending. Hiermee verhoog je structureel de orderwaarde en houd je per klant een groter bedrag over. Dit kun je vervolgens weer investeren in bijvoorbeeld marketing.

Tip 4: Zorg dat je bovenaan komt in Google

Een goed online marketing bureau kan er voor zorgen dat je bovenaan komt te staan in Google. Alle kliks op de organische resultaten zijn gratis, dus je kosten per bezoeker gaan flink omlaag. Als je nu in de Top 50 staat is de kans groot dat je binnen enkele weken op de eerste pagina komt te staan. Vervolgens duurt het twee tot vier maanden voordat je boven aan in Google staat, dus op plek 1 of 2. Hiervoor zul je wel een investering moeten doen maar die is snel terugverdiend omdat je veel minder hoeft uit te geven aan advertenties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *