Er zijn tegenwoordig veel aanbieders van zakelijk internet. Bij het kiezen van een provider spelen er veel elementen mee. Weet jij waar je op moet letten bij het kiezen van een betrouwbare provider?

Kun je meerdere vestigingen aansluiten

Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft kan het voordelig zijn om een provider te kiezen die een gesloten netwerk aan kan leggen. Dit zorgt voor meer veiligheid, flexibiliteit en zekerheid in vergelijking tot open netwerken. We hebben de voordelen op een rijtje gezet:

  • Data blijft binnen uw eigen netwerk, firewalls zijn niet nodig
  • De beheerkosten zijn lager
  • Eenvoudig RDP sessies inrichten
  • Centrale server diensten zijn makkelijk uit te voeren
  • Lage latency

Heeft de provider referenties

Let hierbij ook op hoe lang ze al bestaan. Er zijn vele aanbieders van zakelijk internet. Waarvan niet elke aanbieder een betrouwbare keuze kan zijn. Door op de website van providers te kijken of ze referenties hebben kunt u controleren welke bekende bedrijven al samenwerken. Zo heeft u een indicatie of het pakket betrouwbaar is.

Lange termijn providers
Verschillende providers bieden pakketten aan als bijproduct of zijn net begonnen. In zo’n geval is het nog maar de vraag of deze providers over een paar jaar nog een verbinding kunnen leveren. Vaak is het beter om te kiezen voor een provider met ervaring. Zo heeft u meer zekerheid voor stabiel internet.

Maakt een bedrijf gebruik van enkel de eigen verbindingen of worden ook bestaande glasvezel providers als optie bekeken? Geen enkel bedrijf kan op elke plek de beste verbindingen hebben liggen. Een bedrijf dat werkt via de glasvezelverbinding van al aanwezige providers, kan voor elke locatie de provider met de beste verbinding voor u kiezen.

Let er daarnaast op dat het bedrijf ook de mogelijkheid biedt om een glasvezelverbinding te creëren wanneer er geen goede optie aanwezig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *