Als je zelf een webshop beheert heb je er vast wel eens van fulfilment gehoord. Maar wat betekent deze term precies? En biedt het voordelen voor je webshop? In dit artikel gaan we verder in op de vraag of  e fulfilment een goed idee is voor je webshop?

Wat is fulfilment precies?

Veel mensen vragen zich af wat e fulfilment nou precies is. Simpel gezegd staat deze term voor: de verwerking van producten na een transactie via internet: inslag en opslag, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen naar de opgegeven adresgegevens. Fulfilment dienstverleners houden zich dus bezig met de logistieke processen van je webwinkel. Ze zijn verantwoordelijk voor het afhandelen en verwerken van bestellingen die op je website geplaatst worden.

Waarom zou ik e-fulfilment uitbesteden?

Als je net een webwinkel begint, is je assortiment waarschijnlijk nog klein en overzichtelijk. Dan is het nog redelijk makkelijk om zelf de bestellingen te verwerken. Naarmate de webwinkel groeit, zal je echter zien dat het steeds meer tijd gaat kosten. Dit is het moment waarop je kunt gaan denken aan uitbesteding van je fulfilment.

De voordelen van e-fulfilment

Er zijn veel professionele bedrijven waaraan je fulfilment kunt uitbesteden. Dit geeft verschillende voordelen. Zo houdt je bijvoorbeeld veel tijd over, die je kunt besteden aan marketing, promotie een inkoop. Daarnaast is het mogelijk om ook in de avond pakketjes te versturen. Daarnaast wordt ook je voorraadbeheer uitbesteed. Dit betekent dat je geen opslagruimte hoeft te hebben, en het op een veilige plek ligt. Bovendien is het makkelijk om op te schalen in drukkere periodes. Tot slot blijft je webwinkel altijd actief, ook als je er zelf niet bent.

Wanneer is uitbesteding niet nodig?

Uitbesteding van fulfilment is niet in alle gevallen nodig. Als je bijvoorbeeld veel producten met een lage omloopsnelheid verkoopt, of artikelen met veel volume en een lage waarde, is het niet aan te raden om de fulfilment uit te besteden. In dit geval kun je het beter zelf doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *