Wanneer je een eigen bedrijf bent gestart, is het van belang daarbij een goede website te hebben. Tegenwoordig word je over het algemeen goed gevonden via de zoekmachine en zou het zonde zijn als je niet in het bezit bent van een website. Toch is alleen een website bouwen niet genoeg. De website moet ook nog eens goed in elkaar zitten. In dit artikel geven we je een paar handige tips, voor het maken van een eigen website.

 

Koop een website via WordPress

Een eerste handige tip is om een website te kopen bij bijvoorbeeld WordPress. Wanneer je dit doet zal er al een hoop lastig werk voor je uit handen worden genomen. Het echte technische werk is namelijk al gedaan. Je kunt een template uitkiezen dat goed bij jouw huisstijl past en vervolgens ga je de website invullen.

Duidelijke kopjes en inhoud

Bij het invullen van de template moet je erop letten dat je het voorziet van duidelijke kopjes en duidelijke inhoud. Je wilt niet alleen dat je bezoekers een prettige ervaring krijgen, maar je wilt ook dat je goed vindbaar bent in Google. Zorg er dus voor dat je een logische volgorde hebt van kopjes en dat onder de kopjes relevante informatie te vinden is.

Maak een contactpagina aan

Van groot belang is het hebben van een contactpagina. De bezoekers moeten altijd de mogelijkheid hebben om contact met je opnemen, anders is je website voor niks geweest. Ook Google vindt het erg belangrijk dat je website van een contactpagina is voorzien. Op deze manier oogt het als een echte website. Maak een aparte pagina aan onder het kopje ‘contact’, zodat er niet lang naar gezocht hoeft te worden.

Schakel professionele hulp in

Kom je er echt niet uit en is het net wat te ingewikkeld voor je? Schakel dan professionele hulp in. Zo kun je bijvoorbeeld een website ontwerp laten maken door een reclamebureau. Maar ook veel communicatiebureau’s zijn hierin gespecialiseerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *