Digitaal adverteren heeft een enorme vlucht genomen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om online te adverteren in plaats van een advertentie in de krant of op een groot billboard langs de weg. Voor het succesvol adverteren op het internet kan een banner goed van pas komen. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een banner en hoe je een banner het beste kunt ontwerpen.

Waar een banner voor gebruiken?
Met een banner kun je nieuwe producten of aanbiedingen onder de aandacht brengen. Deze banner kan verschillende doeleinden hebben. Zo kun je hem gebruiken op je eigen website in een sidebar. Het is aan te raden om dit alleen op non-conversie pagina’s te doen, zodat bezoekers via de banner naar een conversie pagina gebracht worden. Daarnaast kun je een banner gebruiken om op andere websites betaald te adverteren. Ook zien we steeds vaker dat banners geruild worden. Twee webwinkels promoten elkaar in dit geval.

Welke informatie hoort in de banner te staan?
Bij een banner is het belangrijk dat het design aansluit op de huisstijl van jouw bedrijf of webwinkel. Dit zorgt voor herkenning. Het design van een banner is ontzettend belangrijk en bepaalt in hoge mate het succes. Wanneer een banner er niet goed uit ziet zullen bezoekers er minder snel op klikken. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste informatie laat zien. Met een pakkende titel, een aantal keywoorden, een afbeelding en een call to action button geef je de bezoeker informatie wat van product je aanbiedt en waarom ze deze moeten kopen. Meer weten? Breng dan een bezoek aan een banner laten ontwerpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *