Nederland is een echt handelsland en kent veel ondernemers. Maar iedere ondernemer heeft af en toe vragen over de bedrijfsvoering, al helemaal als je net gaat starten. In dit artikel geven wij wat tips voor startende ondernemers.

Doel en strategie

 Niks is belangrijker dan een bedrijfsstrategie, een heldere strategie is namelijk een voorwaarde om succesvol te ondernemen. Met je strategie plan de toekomst van je bedrijf en leg je je doelen vast. Voor dat je tot een goede strategie kan komen, moet je dus goed weten wat je lange en korte termijn doelen zijn. Maar ook wat de risico’s zijn en waar de kansen liggen.

Ken je markt

 Het is als beginnend ondernemen van groot belang om de market goed te kennen. Niet alleen moet je goed weten wie jouw klanten zijn, maar je moet ook op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen én de concurrentie. Je moet altijd goed voor ogen houden voor wie je het product maakt en hoe je het product aan de man gaat brengen. En goed marketingplan is dan ook onmisbaar.

Verzekering

Bij het starten van een bedrijf komt veel kijken, zo ook het afsluiten van de juiste verzekeringen. Iedere ondernemer is natuurlijk verschillend dus welke verzekeringen voor jou van belang zullen zijn, zullen verschillen per starter en branche. Desalniettemin, is het wel heel erg belangrijk om hier goed op de hoogte van te zijn. Uitzoeken welke verzekeringen je moet afsluiten zijn dan ook een logische stap naar een goede onderneming.

Financiën

Ook niet geheel onbelangrijk: de financiën en boekhouding. De eerste stap is natuurlijk je startkapitaal, hoe ga je je onderneming bekostigen? Er zijn verschillende financieringsopties voor startende ondernemers. Daarnaast, kom je misschien ook nog in aanmerking voor bepaalde subsidies. Ook moet er een goed plan komen voor de boekhouding, Als je vanaf het begin je administratie op orde hebt, heb je daar vaak later profijt van. Je kunt je boekhouding gewoon zelf doen, of uitbesteden.

En vergeet ook niet de praktische dingen, hoe gaan jouw klanten bijvoorbeeld straks betalen? De meesten detailhandels dienen te beschikken over een pinautomaat, een pinautomaat kopen voor de opening van de winkel is dus wel zo handig. Ook, moet je ervoor zorgen altijd genoeg contant geld te hebben, dit blijft namelijk ook nog steeds een populair betaalmiddel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *