Tips: Kopen van een TV (beeldscherm)

Hier aan aantal tips voor het beeldscherm om op te letten tijdens het TV kopen.

Het Beeldformaat

Let op het beeldformaat tijdens het kopen van een TV. Hiermee voorkom je zere ogen en schade aan je ogen. De kijkafstand per beeldformaat staat hieronder afgebeeld in een grafiek:

 

Beeldformaat Kijkafstand
33’’ 204 cm
41’’ 259 cm
54’’ 349 cm
64’’ 409 cm

 

Het soort scherm

Er zijn sinds heden veel soorten televisieschermen op de markt. Hieronder volgt een korte introductie beschrijven van het soort scherm en de leverancier.

Na de ‘koelkast’ TV’s die we allemaal gewend zijn van onze jeugd kwam de Plasma TV, een van de eerste TV’s die een plat scherm had. De plasma TV was echter niet energievriendelijk en niet duurzaam genoeg. Hierdoor werd de vraag naar een betere ‘dunne’ TV groter. En daar was hij dan, de LED TV. De LED TV’s hebben onder zich ook verschillende schermen.

 

OLED – leverancier: LG –  OLED schermen staan erom bekend om beter licht uit te zetten dan de LED schermen, waardoor het contrast in het beeld beter zichtbaar zijn.

 

Ambilight – leverancier: Philips – Philips heeft een soort add-on aan het beeldscherm gegeven door ambilight toe te voegen. Dit is licht aan de zijkanten van de TV dat correspondeert met de kleuren en lichtintensiteit van het beeld

 

QLED – leverancier: Samsung – Samsung bracht een ander soort LED scherm op de markt, deze schermen gebruiken dot-technology wat zich uit tot backlight. Hierdoor worden de kleuren in het beeld rijker.

Naast het beeldformaat en soort scherm dat er is is het natuurlijk ook handig om op de kwaliteit te letten van het scherm. Het beste dat er tot nu toe op de markt is te vinden is een TV met ULTRA HD kwaliteit oftewel 4K. Hiermee is het beeld dat je bekijkt optimaal (mits het gefilmde materiaal ook in 4k is gefilmd!). Hiermee sluit ik deze korte samenvatting over tips tijdens het TV kopen, succes met de zoektocht naar een TV!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *