Wat is design?
Het woord design is de laatste jaren niet meer weg te denken. Het wordt veel gebruikt, maar wat betekent het eigenlijk precies? Je hebt het over een design bank, maar wat is dat dan eigenlijk? Design kan meerdere dingen betekenen. Het is een industriële vormgeving bijvoorbeeld. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van een product en naar het ontwerp van het voorwerk waar het om gaat. Ook kun je er vanuit gaan dat het gaat om de opmaak van iets. Zoals je merkt is het dus vooral het visuele deel wat onmisbaar is bij een design. Er is dus niet een vaste betekenis te noemen voor design, maar het is duidelijk dat het te maken heeft met hoe een product eruit ziet en ontworpen wordt. Over wat design nog meer inhoudt kun je ook hier nog lezen: http://www.dickhoffdesign.com/wat-is-design/.

Design meubelen
Als het gaat om design meubelen, praten we niet over goedkope stoelen van de Ikea die lekker betaalbaar zijn. Je kunt daarbij juist bijna altijd rekenen op de hoge prijzen. Er is namelijk veel tijd en moeite gestoken in het ontwerp en de uitwerking van dit ontwerp. De ene stoel kost dan al snel 700 euro, de ander kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Overigens zijn er ook best betaalbare design meubelen, maar over het algemeen liggen de kosten hiervan wel wat hoger. Je krijgt te maken met merken in plaats van merkloze meubelen, en daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Wat je dan soms ziet terugkomen, is Dutch design. Dit staat voor Nederlands ontwerp en is een term in het Engels. Dit betekent een industriële vormgeving/vormgevers in ons land. Van Dutch design is niets hetzelfde. Ook dit is weer zeer uiteenlopend en dat maakt het juist interessant. De Nederlandse stijl is dus niet iets typisch en voorspelbaar, maar kan ook juist heel boeiend zijn. Bij een design interieur horen dan eenmaal de design meubelen. Er zijn speciale winkels voor deze meubelen, maar ook online kom je al een heel eind. Ideaal voor als je zelf niet wilt sjouwen met jouw nieuwe meubelen maar je deze gewoon thuis afgeleverd krijgt.

Designtrends
En wat de designtrends dan precies zijn en hoe je dit bij kan houden? Daarbij helpen wij je dan weer een handje! Wij van creative-support zorgen ervoor dat jij op de hoogte blijft van al het nieuws rondom design. Daarbij richten wij ons ook nog eens op grafische vormgeving en reclame, wat ook alles te maken heeft met design. Op onze website kun je terecht voor interessante blogs waarvan je veel kunt opsteken, De blogs zullen regelmatig worden geplaatst zodat jij altijd voorzien bent van onder andere de nieuwste trends. Daarnaast delen wij niet alleen nieuws, maar ook leuke feitjes op het gebied van design, reclame en grafische vormgeving. Heb jij een bedrijf en wil jij deze verbeteren op het gebied van reclame? Of wil je juist zelf gewoon wat meer weten over hoe de reclamewereld werkt en wat design hier dan precies mee te maken heeft? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Tevens kun je ons ook bereiken voor vragen waarmee we je graag verder helpen. Twijfel dus niet om contact op te nemen en geniet van onze blogs! We hopen je in ieder geval snel terug te zien op onze website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *