website laten maken

Webdesign, een veelbesproken onderwerp. Maar, wat is webdesign eigenlijk en wat kan je er allemaal mee doen? Webdesign houdt het vormgeven van websites in, maar webdesign bevat niet alleen het vormgeven van websites. Webdesign bestaat ook uit een ander onderdeel, namelijk: de technische ontwikkeling van websites. Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen de front-end (het uiterlijk van de website) en de back-end (de technische kant van de website) van een website. Beide activiteiten worden vaak dan ook door verschillende personen gedaan.

Vormgeving

Boeken hebben vaak een inhoudsopgave met een daarbij passende inhoudsopgave, het heeft eigenlijk altijd wel dezelfde vormgeving. Bij websites is dit niet het geval en is alles minder lineair vormgegeven. Iedere website heeft een andere indeling of stijl. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende formats, menu’s en zoekfuncties om de inhoud van een website vorm te geven. De gehele website is helemaal naar eigen wens in te delen, wat veel vrijheid geeft.

Een website maken

Zelf een website maken kan lastig zijn, maar gelukkig zijn hier verschillende gespecialiseerde bedrijven voor. In de meeste gevallen kun je een goedkope website laten maken, waardoor je al een goedlopende website in handen hebt. Wanneer de website eenmaal aangemaakt is, kun je deze helemaal zelf vorm gaan geven. Maak bijvoorbeeld gebruik van foto’s en video’s, waardoor je website veel meer leven krijgt. Zorg er ook voor dat de website uitstraalt, wat het uit moet stralen. Hier wordt mee bedoeld dat het een representatief beeld moet geven van wat er op de website staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *