De juiste hosting-dienst kiezen is cruciaal voor een organisatie. Je wilt dat het goed samenwerkt met je software en je nodige capaciteit, zodat het zo stabiel mogelijk werkt, maar dat je ook niet teveel betaalt. Dus waar hangt je keuze onder andere vanaf? We leggen je het hieronder kort uit.

Grootte van je organisatie

Deze alinea spreekt nog vrij voor zich, maar de boodschap is wel belangrijk. De grootte van je organisatie zal enigszins samenhangen met je behoeften, maar je zult ook inzicht moeten hebben in je verkeer, opslagbenodigdheden, het aantal databases, het aantal subdomeinen en nog veel meer.

Content-managementsysteem (CMS)

Er zijn veel verschillende platforms om je website op te bouwen en te onderhouden, een populaire om je website op te bouwen en te onderhouden is WordPress. Sommige systemen werken beter met de ene webhost dan met de andere, dus je zal uit moeten zoeken welke optimaal werkt voor jouw CMS.

Eén of meerdere accounts

Wil je de webhosting verdelen onder verschillende delen van je bedrijf of met klanten? Kies dan voor reseller hosting. Hierbij kun je limieten instellen voor de verschillende partijen. Kiezen voor reseller hosting zorgt ervoor dat je flexibele controle houdt over de behoeften van je klanten of eigen domeinen.

Dit was een globale uitleg van de factoren die meespelen bij het selecteren van de beste hosting provider. Het uitzoeken welke de meest geschikte is, kan alsnog een heel werkje worden, wat zonde is van je tijd. Daarom is het aan te raden om webhosting te vergelijken via host-reviews.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *