De cloud is een netwerk van wereldwijde externe servers die met elkaar gekoppeld zijn. Het is niet iets fysieks, vandaar dat het sommige mensen vaag in de oren klinkt. Werken in een Cloud oplossingen betekent dat je bestanden, gegevens en software opslaat en opvraagt via het internet.  De bestanden en gegevens zijn vervolgens ook online te openen en bewerken.

 

Overal en altijd beschikbaar

Je gegevens, bestanden en software zijn overal ter wereld beschikbaar. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

 

Veiligheid

Werken in de cloud is veiliger dan wanneer al je bestanden op een laptop of harde schijf staan. Een laptop of harde schijf kan crashen of gestolen worden. Je bent dan niet alleen je laptop of harde schijf kwijt, maar ook alle bestanden en gegevens. Wanneer je werkt in de cloud worden je bestanden en gegevens ondergebracht in een goed beveiligd datacenter waar de cloud servers draaien. Het binnendringen van het datacenter wordt door de goede beveiliging voor hackers erg lastig gemaakt.

 

Geen dure investeringen

Omdat je je software en bestanden benadert via het internet is het niet meer nodig om dure investeringen te doen in hardware. Vaak werkt cloudsoftware met een abonnementenmodel, waarbij je vaste maandlasten hebt en betaalt per actieve gebruiker.

 

Geen handmatige back-up

In de cloud hoef je nooit meer handmatig een back-up te maken van al jouw bestanden. Dit kan soms een tijdrovende taak zijn, zeker als je harde schijf vol is. Met veel cloudsoftware is het zelfs zo dat je bestanden automatisch opgeslagen worden.

 

Makkelijk samenwerken

Je kan met meerdere mensen in dezelfde cloud-omgeving werken en makkelijk documenten met elkaar delen. Dit is handig voor een zo optimaal mogelijke samenwerking met zowel je collega’s als klanten. Dus online werken in de cloud is de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *